PRZEPISY NA LUNCHBOX - 25 NOWYCH POTRAW


Nowość dla wszystkich, którzy cenią zdrowe jedzenie, a jednocześnie potrzebują praktycznych i pysznych opcji na lunch w jadłospisach podopiecznych.
Do bazy DietetykPro dołączyło aż 25 nowych przepisów na lunchboxy!



Co znajdziecie w nowej kolekcji? 
  • Oryginalne sałatki z sezonowych warzyw,
  • Błyskawiczne wrapy z pełnoziarnistych placków,
  • Kolorowe miseczki pełne białka roślinnego,
  • Zdrowe słodkości idealne na drugie śniadanie


Pełen spis nowych potraw



  1. Komosa ryżowa z ananasem
  2. Pieczone warzywa ze słonecznikiem i kozim serem
  3. Komosa z batatem i granatem
  4. Kolorowa sałatka z tofu i warzywami
  5. Wytrawne babeczki z szynką
  6. Sałatka z kaszą owsianą, ciecierzycą i kiełkami
  7. Sałatka z rukolą i kiszonym ogórkiem
  8. Ryż brązowy z gruszką i cynamonem
  9. Fit serniczek z figami i czekoladą
  10. Tortilla po włosku z pesto
  11. Sałatka makaronowa z kabanosem
  12. Omlet z groszkiem i cukinią
  13. Sałatka z kaszy gryczanej i tuńczyka
  14. Tortilla pełnoziarnista z tuńczykiem, marchewką, papryką i sałatą
  15. Chrupkie pieczywo ryżowe z hummusem i warzywami
  16. Kokosowe crunchy z jogurtem i malinami
  17. Tortellini z pesto i brokułem
  18. Sałatka z fetą i ostrym sosem
  19. Tęczowe wrapy z hummusem
  20. Wegańska tarta z warzywami
  21. Bagietka z szynką, mozzarellą i pomidorem
  22. Sałatka śródziemnomorska z ryżem
  23. Sałatka z surimi i awokado
  24. Naleśniki z mascarpone i malinami
  25. Lunchbox z halloumi i brokułem


Szykowanie posiłków do pracy - porady dla Twojego podopiecznego



  1. Planuj z wyprzedzeniem: Przygotuj menu na cały tydzień i zrób zakupy zgodnie z planem. To oszczędzi Ci czasu i pozwoli uniknąć pokusy sięgnięcia po niezdrowe przekąski.
  2. Inwestuj w dobrej jakości pojemniki: Solidne lunchboxy i opakowania termiczne sprawią, że Twoje dania będą zawsze świeże i smaczne. Oszczędność plastiku to także plus dla środowiska!
  3. Zachowaj równowagę: Pamiętaj o zrównoważonej diecie, uwzględniając białko, węglowodany, tłuszcze, warzywa i owoce. Uwzględniaj te składniki w każdym posiłku.
  4. Gotuj na kilka dni: To przyspiesza przygotowywanie posiłków i pozwala oszczędzić czas! Rób przepisy na kilka dni, dzięki czemu w łatwy sposób przygotujesz swoje zdrowe posiłki na cały tydzień, małym nakładem pracy.
  5. Sięgaj po produkty sezonowe, ale pamiętaj też o mrożonkach: W sezonie warto wybierać owoce i warzywa, które są wtedy najcenniejsze, jednak np. w ziemie sięgaj po mrożonki, które wcale nie mają mniej wartości odżywczych i są równie cennymi produktami.


Copyright 2024 Dietetykpro - wszelkie prawa zastrzeżone

Code & Design by

Strona wykorzystuje cookie

Strona dietetykpro.pl korzysta z ciasteczek w celu realizacji usług oraz dopasowania komunikacji do zainteresowań użytkownika. Korzystając z niej akceptujesz Politykę Prywatności