PRZEPISY NA LUNCHBOX - 25 NOWYCH POTRAW
Nowość dla wszystkich, którzy cenią zdrowe jedzenie, a jednocześnie potrzebują praktycznych i pysznych opcji na lunch w jadłospisach podopiecznych.
Do bazy DietetykPro dołączyło aż 25 nowych przepisów na lunchboxy!
Co znajdziecie w nowej kolekcji?
- Oryginalne sałatki z sezonowych warzyw,
- Błyskawiczne wrapy z pełnoziarnistych placków,
- Kolorowe miseczki pełne białka roślinnego,
- Zdrowe słodkości idealne na drugie śniadanie
Pełen spis nowych potraw
- Komosa ryżowa z ananasem
- Pieczone warzywa ze słonecznikiem i kozim serem
- Komosa z batatem i granatem
- Kolorowa sałatka z tofu i warzywami
- Wytrawne babeczki z szynką
- Sałatka z kaszą owsianą, ciecierzycą i kiełkami
- Sałatka z rukolą i kiszonym ogórkiem
- Ryż brązowy z gruszką i cynamonem
- Fit serniczek z figami i czekoladą
- Tortilla po włosku z pesto
- Sałatka makaronowa z kabanosem
- Omlet z groszkiem i cukinią
- Sałatka z kaszy gryczanej i tuńczyka
- Tortilla pełnoziarnista z tuńczykiem, marchewką, papryką i sałatą
- Chrupkie pieczywo ryżowe z hummusem i warzywami
- Kokosowe crunchy z jogurtem i malinami
- Tortellini z pesto i brokułem
- Sałatka z fetą i ostrym sosem
- Tęczowe wrapy z hummusem
- Wegańska tarta z warzywami
- Bagietka z szynką, mozzarellą i pomidorem
- Sałatka śródziemnomorska z ryżem
- Sałatka z surimi i awokado
- Naleśniki z mascarpone i malinami
- Lunchbox z halloumi i brokułem
Szykowanie posiłków do pracy - porady dla Twojego podopiecznego
- Planuj z wyprzedzeniem: Przygotuj menu na cały tydzień i zrób zakupy zgodnie z planem. To oszczędzi Ci czasu i pozwoli uniknąć pokusy sięgnięcia po niezdrowe przekąski.
- Inwestuj w dobrej jakości pojemniki: Solidne lunchboxy i opakowania termiczne sprawią, że Twoje dania będą zawsze świeże i smaczne. Oszczędność plastiku to także plus dla środowiska!
- Zachowaj równowagę: Pamiętaj o zrównoważonej diecie, uwzględniając białko, węglowodany, tłuszcze, warzywa i owoce. Uwzględniaj te składniki w każdym posiłku.
- Gotuj na kilka dni: To przyspiesza przygotowywanie posiłków i pozwala oszczędzić czas! Rób przepisy na kilka dni, dzięki czemu w łatwy sposób przygotujesz swoje zdrowe posiłki na cały tydzień, małym nakładem pracy.
- Sięgaj po produkty sezonowe, ale pamiętaj też o mrożonkach: W sezonie warto wybierać owoce i warzywa, które są wtedy najcenniejsze, jednak np. w ziemie sięgaj po mrożonki, które wcale nie mają mniej wartości odżywczych i są równie cennymi produktami.
Copyright 2024 Dietetykpro - wszelkie prawa zastrzeżone