Ok, zamknij

Koktajl ze śliwek i banana

Składniki

120g Banan

250g Jogurt naturalny, 2% tłuszczu

8g Migdały

7g Otręby pszenne

20g Płatki żytnie

30g Śliwki bez pestek, suszone

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Do jogurtu naturalnego dodać pokrojonego banana, suszone śliwki, migdały, płatki pełnoziarniste oraz otręby. Wszystko razem zmiksować.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 490 kcal

Wartość energetyczna 2067.00 kJ

Białko ogółem 17.00 g

Tłuszcz 10.84 g

Węglowodany ogółem 86.86 g

Błonnik pokarmowy 8.86 g

Cholesterol 20.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 493 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 2070.00 kJ

Odpadki 44.40 %

Woda 314.98 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 17.26 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 75.69 g

Popiół 5.32 g

Sód 296.45 mg

Sól 0.74 g

Potas 1440.31 mg

Wapń 486.85 mg

Fosfor 542.34 mg

Magnez 166.32 mg

Żelazo 3.00 mg

Cynk 2.95 mg

Miedź 0.54 mg

Mangan 1.95 mg

Jod 16.13 μg

Witamina A 95.80 μg

Retinol 35.00 μg

β-karoten 367.60 μg

Witamina D 0.08 μg

Witamina E 2.87 mg

Tiamina 0.30 mg

Ryboflawina 0.86 mg

Niacyna 2.42 mg

Witamina B6 0.75 mg

Foliany 78.48 μg

Witamina B12 1.25 μg

Witamina C 15.43 mg

C 4:0 0.15 g

C 6:0 0.10 g

C 8:0 0.05 g

C 10:0 0.14 g

C 12:0 0.18 g

C 14:0 3.55 g

C 15:0 0.05 g

C 16:0 1.72 g

C 17:0 0.05 g

C 18:0 0.74 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 3.60 g

C 14:1 0.08 g

C 15:1 0.03 g

C 16:1 0.16 g

C 17:1 0.05 g

C 18:1 4.04 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 4.37 g

C 18:2 1.23 g

C 18:3 0.19 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.19

n-6 ogółem 1.23

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.41 g

Izoleucyna 735.08 mg

Leucyna 1278.00 mg

Lizyna 1083.06 mg

Metionina 323.91 mg

Cystyna 175.41 mg

Fenyloalanina 700.79 mg

Tyrozyna 603.15 mg

Treonina 615.79 mg

Tryptofan 202.36 mg

Walina 965.87 mg

Arginina 685.69 mg

Histydyna 480.51 mg

Alanina 570.38 mg

Kwas asparaginowy 1670.31 mg

Kwas glutaminowy 3082.18 mg

Glicyna 430.72 mg

Prolina 1307.81 mg

Seryna 800.06 mg

Glukoza 5.28 g

Fruktoza 4.44 g

Sacharoza 22.33 g

Laktoza 8.00 g

Skrobia 3.91 g