Ok, zamknij

Sok pomarańczowo-pietruszkowy

Składniki

50g Pietruszka, liście

360g Pomarańcza

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Pomarańczę obrać i pokroić, zblendować razem z pietruszką. Dodać wodę mineralną (pół szklanki) i wymieszać.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 194 kcal

Wartość energetyczna 816.00 kJ

Białko ogółem 5.44 g

Tłuszcz 0.92 g

Węglowodany ogółem 45.18 g

Błonnik pokarmowy 8.89 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 194 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 816.00 kJ

Odpadki 100.80 %

Woda 355.81 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 5.44 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 36.24 g

Popiół 2.65 g

Sód 30.30 mg

Sól 0.08 g

Potas 1006.30 mg

Wapń 215.30 mg

Fosfor 124.80 mg

Magnez 77.70 mg

Żelazo 4.09 mg

Cynk 1.03 mg

Miedź 0.56 mg

Mangan 0.32 mg

Jod 6.02 μg

Witamina A 519.40 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 3115.40 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 2.26 mg

Tiamina 0.35 mg

Ryboflawina 0.25 mg

Niacyna 1.42 mg

Witamina B6 0.44 mg

Foliany 193.00 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 265.25 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.09 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.00 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.09 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.04 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.12 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.15 g

C 18:2 0.15 g

C 18:3 0.10 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.10

n-6 ogółem 0.15

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.24 g

Izoleucyna 202.60 mg

Leucyna 238.30 mg

Lizyna 567.20 mg

Metionina 73.70 mg

Cystyna 59.30 mg

Fenyloalanina 240.40 mg

Tyrozyna 146.70 mg

Treonina 154.70 mg

Tryptofan 65.20 mg

Walina 251.10 mg

Arginina 346.40 mg

Histydyna 113.70 mg

Alanina 402.60 mg

Kwas asparaginowy 825.50 mg

Kwas glutaminowy 677.90 mg

Glicyna 485.90 mg

Prolina 397.40 mg

Seryna 200.10 mg

Glukoza 8.53 g

Fruktoza 9.15 g

Sacharoza 14.09 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 0.25 g