SAŁATKA Z FASOLI I SERA BRIE

Ekspresowa w przygotowaniu sałatka idealna na śniadanie lub popołudniową przekąskę

Przepis dietetyczny SAŁATKA Z FASOLI I SERA BRIE - Diety
Składniki:
  • 105 g Cebula
  • 400 g Fasola czerwona, konserwowa
  • 150 g Ser brie

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jeżeli gotujemy fasolę, trzeba uważać, aby się nie rozgotowała. Sałatka ładnie wygląda, gdy ziarna są całe. Fasolkę z puszki trzeba wypłukać na sicie zimną wodą i starannie odcedzić.

Ser pokroić w drobną kostkę. Cebulę w krążki, które rozdzielamy na oddzielne pierścienie. Zmieszać wszystkie składniki w salaterce. Zalać cytrynowym winegretem.

Czas przygotowania

10 minut

Trudność

łatwa
4
Ilość os. / porcji

Wartości odżywcze (4 porcje)

Energia (kcal) 898 kcal
Energia (kj) 3761.00 kj
Białko 60.77 g
Tłuszcz 44.82 g
Węglowodany ogółem 65.15 g
Błonnik pokarmowy 1.79 g
Cholesterol 108.00 mg
Odpadki w produkcie rynkowym 12.60 %
Woda 169.29 g
Białko zwierzęce 29.70 g
Białko roślinne 1.47 g
Sacharoza 2.31 g
Laktoza 0.15 g
Skrobia 0.11 g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 26.96 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 10.68 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 1.16 g
Izoleucyna 1389.75 mg
Leucyna 2639.85 mg
Lizyna 2552.55 mg
Metionina 815.70 mg
Cystyna 181.95 mg
Fenyloalanina 1607.10 mg
Tyrozyna 1639.80 mg
Treonina 1039.20 mg
Tryptofan 457.50 mg
Walina 1820.40 mg
Arginina 1231.65 mg
Histydyna 974.55 mg
Alanina 1232.40 mg
Kwas asparaginowy 1904.85 mg
Kwas glutaminowy 6183.75 mg
Glicyna 578.10 mg
Prolina 3319.80 mg
Seryna 1597.05 mg
Popiół 4.58 g
Sód 1326.30 mg
Potas 277.05 mg
Wapń 926.25 mg
Fosfor 584.70 mg
Magnez 38.40 mg
Żelazo 0.83 mg
Cynk 3.67 mg
Miedź 0.12 mg
Mangan 0.24 mg
Jod 18.69 μg
Witamina A 429.60 μg
Retinol 397.50 μg
Beta-karoten 195.60 μg
Witamina D 0.30 μg
Witamina E 1.03 mg
Tiamina 0.11 mg
Ryboflawina 0.54 mg
Niacyna 0.81 mg
Witamina B6 0.47 mg
Foliany 107.85 μg
Witamina B12 2.55 μg
Witamina C 6.30 mg
SAŁATKA Z FASOLI I SERA BRIE, dietetyka przepisy - Powrót do listy przepisówPowrót do listy przepisów