Dorsz z warzywami na parze w sosie koperkowym
Składniki
10g Bazylia, świeża
250g Cukinia
10g Czosnek
200g Dorsz świeży, filety bez skóry
12g Koper ogrodowy
1g Majeranek, suszony
45g Marchew
16g Masło klarowane
140g Papryka żółta
1g Pieprz cayenne
1g Pieprz czarny
50g Ryż basmati
12ml Sok z cytryny, świeży
1g Sól biała
10g Tymianek, świeży

Czas przygotowania:
45 minut

Trudność:
Średnia

Ilość porcji:
1
Sposób przygotowania:
Rybę umyć i osus...

Wartości odżywcze (1 porcja):
Wartość energetyczna 595 kcal
Wartość energetyczna 2489.00 kJ
Aby zobaczyć wszystkie
92 wartości odżywcze, zaloguj się
do programu DietetykPro.
Pokaż wszystkie