Ok, zamknij

Kasza jaglana ze śliwką

Składniki

2g Cynamon, mielony

65g Gruszka

45g Kasza jaglana

300ml Mleko migdałowe, niesłodzone

110g Śliwki

czas przygotowania

Czas przygotowania:
20 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Śliwki i gruszkę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Kaszę jaglaną sparzyć wrzącą wodą, dodać do zagotowanego mleka i gotować przez ok. 15-20 minut. Ugotowaną kaszę przełożyć do miseczki, dodać pokrojone owoce i cynamon. Całość dokładnie wymieszać.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 299 kcal

Wartość energetyczna 1265.00 kJ

Białko ogółem 7.06 g

Tłuszcz 4.67 g

Węglowodany ogółem 59.99 g

Błonnik pokarmowy 6.23 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 250 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 1056.00 kJ

Odpadki 22.20 %

Woda 446.76 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 6.14 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 49.89 g

Popiół 3.53 g

Sód 221.95 mg

Sól 0.02 g

Potas 614.12 mg

Wapń 601.94 mg

Fosfor 168.03 mg

Magnez 78.20 mg

Żelazo 3.92 mg

Cynk 1.97 mg

Miedź 0.58 mg

Mangan 1.33 mg

Jod 2.19 μg

Witamina A 55.50 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 333.89 μg

Witamina D 3.00 μg

Witamina E 20.30 mg

Tiamina 0.40 mg

Ryboflawina 0.26 mg

Niacyna 1.88 mg

Witamina B6 0.41 mg

Foliany 26.42 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 9.25 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.01 g

C 15:0 0.01 g

C 16:0 0.47 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.13 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.59 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.02 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 1.98 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 2.06 g

C 18:2 1.43 g

C 18:3 0.08 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.08

n-6 ogółem 1.43

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.47 g

Izoleucyna 241.22 mg

Leucyna 511.81 mg

Lizyna 179.26 mg

Metionina 128.31 mg

Cystyna 99.06 mg

Fenyloalanina 278.37 mg

Tyrozyna 176.27 mg

Treonina 207.17 mg

Tryptofan 73.33 mg

Walina 288.13 mg

Arginina 269.02 mg

Histydyna 121.79 mg

Alanina 370.12 mg

Kwas asparaginowy 781.66 mg

Kwas glutaminowy 1262.70 mg

Glicyna 189.15 mg

Prolina 406.58 mg

Seryna 267.35 mg

Glukoza 5.00 g

Fruktoza 6.25 g

Sacharoza 7.39 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 24.96 g