Lody malinowe

Przepis dietetyczny Lody malinowe - Diety
Składniki:
  • 100 g Jogurt naturalny 1,5% tł.
  • 100 g Maliny
  • 50 g Miód pszczeli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Maliny i jogurt zmiksować, dodać miód. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do zamrażarki na pół godziny.

Foto: pinterest.com

Czas przygotowania

40 minut

Trudność

łatwa
1
Ilość os. / porcji

Wartości odżywcze (1 porcja)

Energia (kcal) 245 kcal
Energia (kj) 1029.00 kj
Białko 5.55 g
Tłuszcz 1.80 g
Węglowodany ogółem 57.75 g
Błonnik pokarmowy 6.70 g
Cholesterol 0.00 mg
Odpadki w produkcie rynkowym 0.00 %
Woda 95.80 g
Białko zwierzęce 0.15 g
Białko roślinne 1.30 g
Sacharoza 2.00 g
Laktoza 0.00 g
Skrobia 0.00 g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.06 g
Izoleucyna 51.00 mg
Leucyna 78.00 mg
Lizyna 50.00 mg
Metionina 17.00 mg
Cystyna 15.00 mg
Fenyloalanina 45.00 mg
Tyrozyna 31.00 mg
Treonina 45.00 mg
Tryptofan 12.00 mg
Walina 64.00 mg
Arginina 68.00 mg
Histydyna 31.00 mg
Alanina 81.00 mg
Kwas asparaginowy 304.00 mg
Kwas glutaminowy 195.00 mg
Glicyna 58.00 mg
Prolina 85.00 mg
Seryna 68.00 mg
Popiół 0.70 g
Sód 5.50 mg
Potas 226.00 mg
Wapń 37.50 mg
Fosfor 41.00 mg
Magnez 22.50 mg
Żelazo 1.25 mg
Cynk 0.41 mg
Miedź 0.24 mg
Mangan 0.34 mg
Jod 3.25 μg
Witamina A 3.00 μg
Retinol 0.00 μg
Beta-karoten 16.00 μg
Witamina D 0.00 μg
Witamina E 0.48 mg
Tiamina 0.02 mg
Ryboflawina 0.08 mg
Niacyna 0.36 mg
Witamina B6 0.07 mg
Foliany 30.00 μg
Witamina B12 0.00 μg
Witamina C 32.10 mg
Lody malinowe, dietetyka przepisy - Powrót do listy przepisówPowrót do listy przepisów