Ok, zamknij

Kanapki z otrębowym twarożkiem i pomidorem

Składniki

70g Chleb razowy Benus

30g Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu Milbona

8g Otręby 4 zbóż RADIX-BIS

80g Pomidor

60g Ser twarogowy chudy

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Ser wymieszaj z jogurtem i otrębami. Pieczywo posmaruj twarożkiem. Na wierzch ułóż plastry pomidora.


Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 237 kcal

Wartość energetyczna 995.00 kJ

Białko ogółem 18.77 g

Tłuszcz 2.90 g

Węglowodany ogółem 32.98 g

Błonnik pokarmowy 10.48 g

Cholesterol 1.20 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 73 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 311.00 kJ

Odpadki 3.20 %

Woda 120.62 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 12.36 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 4.42 g

Popiół 0.94 g

Sód 31.00 mg

Sól 0.08 g

Potas 283.20 mg

Wapń 64.80 mg

Fosfor 160.80 mg

Magnez 11.80 mg

Żelazo 0.52 mg

Cynk 0.88 mg

Miedź 0.06 mg

Mangan 0.06 mg

Jod 3.28 μg

Witamina A 88.60 μg

Retinol 2.40 μg

β-karoten 513.80 μg

Witamina D 0.02 μg

Witamina E 0.99 mg

Tiamina 0.07 mg

Ryboflawina 0.33 mg

Niacyna 0.92 mg

Witamina B6 0.17 mg

Foliany 47.40 μg

Witamina B12 0.54 μg

Witamina C 18.40 mg

C 4:0 0.01 g

C 6:0 0.01 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.01 g

C 12:0 0.01 g

C 14:0 0.03 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.10 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.04 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.21 g

C 14:1 0.01 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.01 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.10 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.12 g

C 18:2 0.10 g

C 18:3 0.02 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.02

n-6 ogółem 0.11

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.11 g

Izoleucyna 591.40 mg

Leucyna 1034.60 mg

Lizyna 814.20 mg

Metionina 294.80 mg

Cystyna 78.20 mg

Fenyloalanina 561.40 mg

Tyrozyna 613.00 mg

Treonina 562.00 mg

Tryptofan 171.20 mg

Walina 796.20 mg

Arginina 396.00 mg

Histydyna 317.00 mg

Alanina 377.20 mg

Kwas asparaginowy 908.80 mg

Kwas glutaminowy 2915.80 mg

Glicyna 230.20 mg

Prolina 1193.80 mg

Seryna 745.00 mg

Glukoza 0.96 g

Fruktoza 1.20 g

Sacharoza 0.08 g

Laktoza 1.86 g

Skrobia 0.08 g