Ok, zamknij

Kanapka z miodem i serkiem wiejskim

Składniki

70g Chleb razowy Benus

20g Miód pszczeli

40g Serek wiejski cottage cheese naturalny OSM w Piątnicy

czas przygotowania

Czas przygotowania:
1 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Posmaruj kanapkę miodem. Dodaj serek

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 218 kcal

Wartość energetyczna 915.00 kJ

Białko ogółem 7.96 g

Tłuszcz 3.47 g

Węglowodany ogółem 38.61 g

Błonnik pokarmowy 6.93 g

Cholesterol 6.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 64 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 271.00 kJ

Odpadki 0.00 %

Woda 4.00 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 0.06 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 15.90 g

Popiół 0.04 g

Sód 153.40 mg

Sól 0.02 g

Potas 41.20 mg

Wapń 33.00 mg

Fosfor 59.20 mg

Magnez 4.20 mg

Żelazo 0.22 mg

Cynk 0.22 mg

Miedź 0.03 mg

Mangan 0.01 mg

Jod 4.10 μg

Witamina A 8.00 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 5.60 μg

Witamina D 0.04 μg

Witamina E 0.03 mg

Tiamina 0.00 mg

Ryboflawina 0.01 mg

Niacyna 0.08 mg

Witamina B6 0.02 mg

Foliany 0.00 μg

Witamina B12 0.28 μg

Witamina C 0.28 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.00 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.00 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 1.03 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.00 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.00 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.38 g

C 18:2 0.00 g

C 18:3 0.00 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.00

n-6 ogółem 0.00

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.04 g

Izoleucyna 0.00 mg

Leucyna 0.00 mg

Lizyna 0.00 mg

Metionina 0.00 mg

Cystyna 0.00 mg

Fenyloalanina 0.00 mg

Tyrozyna 0.00 mg

Treonina 0.00 mg

Tryptofan 0.00 mg

Walina 0.00 mg

Arginina 0.00 mg

Histydyna 0.00 mg

Alanina 0.00 mg

Kwas asparaginowy 0.00 mg

Kwas glutaminowy 0.00 mg

Glicyna 0.00 mg

Prolina 0.00 mg

Seryna 0.00 mg

Glukoza 0.00 g

Fruktoza 0.00 g

Sacharoza 0.40 g

Laktoza 1.32 g

Skrobia 0.00 g