Ok, zamknij

Zielony sok zdrowia

Składniki

30g Cytryna

20g Jarmuż

120g Koper włoski, fenkuł

90g Ogórek

30g Pietruszka, liście

50g Szpinak

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Umyć i obrać wszystkie składniki. Wycisnąć z nich sok.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 95 kcal

Wartość energetyczna 397.00 kJ

Białko ogółem 5.64 g

Tłuszcz 0.88 g

Węglowodany ogółem 19.64 g

Błonnik pokarmowy 7.81 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 58 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 242.00 kJ

Odpadki 54.20 %

Woda 310.37 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 4.15 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 6.76 g

Popiół 3.47 g

Sód 100.90 mg

Sól 0.10 g

Potas 1078.80 mg

Wapń 220.10 mg

Fosfor 138.20 mg

Magnez 83.50 mg

Żelazo 4.57 mg

Cynk 1.21 mg

Miedź 0.49 mg

Mangan 0.68 mg

Jod 10.98 μg

Witamina A 885.60 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 5662.00 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 3.13 mg

Tiamina 0.15 mg

Ryboflawina 0.30 mg

Niacyna 2.00 mg

Witamina B6 0.36 mg

Foliany 221.00 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 147.81 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.17 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.01 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.19 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.01 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.09 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.10 g

C 18:2 0.29 g

C 18:3 0.21 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.21

n-6 ogółem 0.09

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.49 g

Izoleucyna 187.70 mg

Leucyna 274.30 mg

Lizyna 382.90 mg

Metionina 42.50 mg

Cystyna 32.50 mg

Fenyloalanina 207.70 mg

Tyrozyna 138.60 mg

Treonina 176.00 mg

Tryptofan 68.50 mg

Walina 224.30 mg

Arginina 261.20 mg

Histydyna 141.40 mg

Alanina 259.50 mg

Kwas asparaginowy 494.80 mg

Kwas glutaminowy 601.00 mg

Glicyna 222.00 mg

Prolina 248.00 mg

Seryna 188.90 mg

Glukoza 1.47 g

Fruktoza 1.47 g

Sacharoza 0.51 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 0.31 g