Ok, zamknij

Chłodzący zielony sok

Składniki

35g Cytryna

340g Jabłko

50g Jarmuż

120g Koper włoski, fenkuł

90g Ogórek

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Umyć i obrać składniki, które tego wymagają. Wycisnąć z nich sok.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 252 kcal

Wartość energetyczna 1055.00 kJ

Białko ogółem 5.41 g

Tłuszcz 2.15 g

Węglowodany ogółem 58.89 g

Błonnik pokarmowy 13.57 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 215 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 900.00 kJ

Odpadki 149.30 %

Woda 564.91 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 3.92 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 40.28 g

Popiół 3.66 g

Sód 86.85 mg

Sól 0.07 g

Potas 1373.65 mg

Wapń 178.40 mg

Fosfor 147.00 mg

Magnez 55.95 mg

Żelazo 3.14 mg

Cynk 1.25 mg

Miedź 0.44 mg

Mangan 0.86 mg

Jod 10.83 μg

Witamina A 542.75 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 3604.25 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 3.43 mg

Tiamina 0.23 mg

Ryboflawina 0.27 mg

Niacyna 2.36 mg

Witamina B6 0.37 mg

Foliany 130.50 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 130.38 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.30 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.01 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.32 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.01 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.11 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.12 g

C 18:2 0.55 g

C 18:3 0.16 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.16

n-6 ogółem 0.35

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.71 g

Izoleucyna 203.75 mg

Leucyna 273.85 mg

Lizyna 254.55 mg

Metionina 42.20 mg

Cystyna 58.05 mg

Fenyloalanina 168.75 mg

Tyrozyna 122.10 mg

Treonina 173.90 mg

Tryptofan 47.35 mg

Walina 210.45 mg

Arginina 222.00 mg

Histydyna 90.50 mg

Alanina 222.30 mg

Kwas asparaginowy 618.65 mg

Kwas glutaminowy 598.65 mg

Glicyna 218.35 mg

Prolina 324.50 mg

Seryna 191.95 mg

Glukoza 8.22 g

Fruktoza 19.93 g

Sacharoza 8.52 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 1.16 g