Ok, zamknij

Alkaliczny sok

Składniki

35g Cytryna

170g Jabłko

10g Jarmuż

25g Pietruszka, liście

40g Seler naciowy

10g Szpinak

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Umyć wszystkie składniki i obrać te, które tego wymagają. Wycisnąć z nich sok.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 124 kcal

Wartość energetyczna 517.00 kJ

Białko ogółem 3.05 g

Tłuszcz 1.08 g

Węglowodany ogółem 28.50 g

Błonnik pokarmowy 6.44 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 124 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 517.00 kJ

Odpadki 73.00 %

Woda 255.61 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 3.05 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 22.04 g

Popiół 1.79 g

Sód 43.50 mg

Sól 0.10 g

Potas 649.80 mg

Wapń 110.45 mg

Fosfor 62.90 mg

Magnez 38.60 mg

Żelazo 2.66 mg

Cynk 0.73 mg

Miedź 0.33 mg

Mangan 0.41 mg

Jod 6.19 μg

Witamina A 396.55 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 2377.65 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 2.13 mg

Tiamina 0.14 mg

Ryboflawina 0.19 mg

Niacyna 1.10 mg

Witamina B6 0.22 mg

Foliany 94.60 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 97.71 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.11 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.00 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.12 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.00 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.03 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g

C 18:2 0.21 g

C 18:3 0.10 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.10

n-6 ogółem 0.21

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.30 g

Izoleucyna 134.75 mg

Leucyna 199.70 mg

Lizyna 302.85 mg

Metionina 28.65 mg

Cystyna 29.80 mg

Fenyloalanina 124.95 mg

Tyrozyna 90.25 mg

Treonina 126.55 mg

Tryptofan 48.65 mg

Walina 154.40 mg

Arginina 148.10 mg

Histydyna 80.65 mg

Alanina 192.90 mg

Kwas asparaginowy 521.20 mg

Kwas glutaminowy 389.20 mg

Glicyna 160.10 mg

Prolina 245.50 mg

Seryna 135.20 mg

Glukoza 4.11 g

Fruktoza 9.87 g

Sacharoza 4.29 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 0.70 g