Pasztet z ciecierzycy i batatów
Składniki
240g Batat
100g Cebula
300g Ciecierzyca surowa
1g Curry, w proszku
10g Czosnek
15g Dynia, pestki, łuskane
100g Jaja kurze całe
1g Kminek, suszony
90g Marchew
20ml Oliwa z oliwek
1g Papryka, w proszku
1g Pieprz czarny
28g Pomidory suszone na słońcu, w oleju
120g Pomidory w puszce
70g Por
10g Siemię lniane
1g Sól biała

Czas przygotowania:
40 minut

Trudność:
Łatwa

Ilość porcji:
6
Sposób przygotowania:
Suchą ciecierzyc...

Wartości odżywcze (6 porcji):
Wartość energetyczna 12024 kcal
Wartość energetyczna 50292.00 kJ
Aby zobaczyć wszystkie
92 wartości odżywcze, zaloguj się
do programu DietetykPro.
Pokaż wszystkie