Lody truskawkowo-bananowe

Przepis dietetyczny Lody truskawkowo-bananowe - Diety
Składniki:
  • 240 g Banan
  • 80 g Jogurt naturalny typ grecki Bakoma
  • 450 g Truskawki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie owoce zmiksować,wyłożyć do foremki i wstawić na 2 godziny do zamrażarki. Lody pokroić na 10 dużych plastrów. Porcja to plaster.

Foto: pinterest.com

Czas przygotowania

2 godziny 20 minut

Trudność

łatwa
10
Ilość os. / porcji

Wartości odżywcze (10 porcji)

Energia (kcal) 447 kcal
Energia (kj) 1875.80 kj
Białko 8.59 g
Tłuszcz 9.72 g
Węglowodany ogółem 92.64 g
Błonnik pokarmowy 12.18 g
Cholesterol 0.00 mg
Odpadki w produkcie rynkowym 88.80 %
Woda 178.56 g
Białko zwierzęce 0.00 g
Białko roślinne 5.55 g
Sacharoza 32.94 g
Laktoza 0.00 g
Skrobia 5.52 g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.38 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.39 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 1.22 g
Izoleucyna 93.60 mg
Leucyna 201.60 mg
Lizyna 134.40 mg
Metionina 31.20 mg
Cystyna 48.00 mg
Fenyloalanina 108.00 mg
Tyrozyna 67.20 mg
Treonina 96.00 mg
Tryptofan 33.60 mg
Walina 132.00 mg
Arginina 132.00 mg
Histydyna 228.00 mg
Alanina 110.40 mg
Kwas asparaginowy 324.00 mg
Kwas glutaminowy 309.60 mg
Glicyna 103.20 mg
Prolina 112.80 mg
Seryna 132.00 mg
Popiół 1.92 g
Sód 6.90 mg
Potas 1546.50 mg
Wapń 131.40 mg
Fosfor 160.50 mg
Magnez 124.20 mg
Żelazo 4.11 mg
Cynk 0.84 mg
Miedź 0.74 mg
Mangan 1.42 mg
Jod 18.87 μg
Witamina A 28.20 μg
Retinol 0.00 μg
Beta-karoten 178.20 μg
Witamina D 0.00 μg
Witamina E 1.19 mg
Tiamina 0.24 mg
Ryboflawina 0.56 mg
Niacyna 2.46 mg
Witamina B6 1.13 mg
Foliany 129.30 μg
Witamina B12 0.00 μg
Witamina C 318.60 mg
Lody truskawkowo-bananowe, dietetyka przepisy - Powrót do listy przepisówPowrót do listy przepisów