Ok, zamknij

Kanapka z jajkiem w sosie szczypiorkowym

Składniki

70g Chleb razowy Benus

56g Jaja kurze, na twardo

75g Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu Milbona

45g Rzodkiewka

10g Szczypiorek

czas przygotowania

Czas przygotowania:
10 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Jajko ugotuj na twardo i pokrój w plasterki. Szczypiorek i rzodkiewkę posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Jajko ułóż na pieczywie i polej otrzymanym sosem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 253 kcal

Wartość energetyczna 1058.00 kJ

Białko ogółem 14.74 g

Tłuszcz 8.71 g

Węglowodany ogółem 28.68 g

Błonnik pokarmowy 8.31 g

Cholesterol 201.60 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 12 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 50.00 kJ

Odpadki 17.75 %

Woda 81.73 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 0.86 g

Białko zwierzęce 7.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 1.03 g

Popiół 1.20 g

Sód 34.27 mg

Sól 0.01 g

Potas 202.52 mg

Wapń 105.07 mg

Fosfor 342.47 mg

Magnez 14.15 mg

Żelazo 4.52 mg

Cynk 2.16 mg

Miedź 0.11 mg

Mangan 0.12 mg

Jod 10.74 μg

Witamina A 553.76 μg

Retinol 493.36 μg

β-karoten 360.29 μg

Witamina D 2.52 μg

Witamina E 1.36 mg

Tiamina 0.02 mg

Ryboflawina 0.02 mg

Niacyna 0.18 mg

Witamina B6 0.22 mg

Foliany 17.20 μg

Witamina B12 2.63 μg

Witamina C 13.37 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.03 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.00 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 4.91 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.00 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.01 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 7.07 g

C 18:2 0.03 g

C 18:3 0.07 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.07

n-6 ogółem 0.03

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.27 g

Izoleucyna 552.02 mg

Leucyna 823.40 mg

Lizyna 650.83 mg

Metionina 240.89 mg

Cystyna 171.13 mg

Fenyloalanina 434.87 mg

Tyrozyna 410.55 mg

Treonina 522.47 mg

Tryptofan 137.47 mg

Walina 600.46 mg

Arginina 684.69 mg

Histydyna 234.12 mg

Alanina 489.43 mg

Kwas asparaginowy 832.44 mg

Kwas glutaminowy 1270.63 mg

Glicyna 304.65 mg

Prolina 407.27 mg

Seryna 771.35 mg

Glukoza 0.57 g

Fruktoza 0.35 g

Sacharoza 0.07 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 0.05 g