Ok, zamknij

Sok warzywny z orzechami

Składniki

60g Buraki, gotowane w wodzie

50g Kalarepa

12g Orzechy nerkowca

12g Pietruszka, liście

czas przygotowania

Czas przygotowania:
3 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Wszystko zblendować.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 111 kcal

Wartość energetyczna 467.00 kJ

Białko ogółem 4.78 g

Tłuszcz 5.52 g

Węglowodany ogółem 13.05 g

Błonnik pokarmowy 3.19 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 45 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 189.00 kJ

Odpadki 15.50 %

Woda 109.23 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 2.59 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 6.63 g

Popiół 1.41 g

Sód 27.52 mg

Sól 0.06 g

Potas 408.20 mg

Wapń 72.00 mg

Fosfor 113.24 mg

Magnez 54.32 mg

Żelazo 2.67 mg

Cynk 1.20 mg

Miedź 0.46 mg

Mangan 0.57 mg

Jod 0.71 μg

Witamina A 125.94 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 755.20 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 0.51 mg

Tiamina 0.10 mg

Ryboflawina 0.09 mg

Niacyna 0.62 mg

Witamina B6 0.16 mg

Foliany 59.44 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 56.13 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.50 g

C 17:0 0.01 g

C 18:0 0.39 g

C 20:0 0.03 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.96 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.02 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 2.85 g

C 20:1 0.02 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 2.89 g

C 18:2 0.99 g

C 18:3 0.08 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.07

n-6 ogółem 0.06

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.07 g

Izoleucyna 230.92 mg

Leucyna 337.44 mg

Lizyna 323.34 mg

Metionina 84.24 mg

Cystyna 71.46 mg

Fenyloalanina 220.42 mg

Tyrozyna 145.66 mg

Treonina 198.10 mg

Tryptofan 77.94 mg

Walina 231.52 mg

Arginina 469.58 mg

Histydyna 96.72 mg

Alanina 252.54 mg

Kwas asparaginowy 607.92 mg

Kwas glutaminowy 944.26 mg

Glicyna 207.58 mg

Prolina 237.64 mg

Seryna 263.22 mg

Glukoza 0.89 g

Fruktoza 0.82 g

Sacharoza 4.59 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 2.99 g