Ok, zamknij

Płatki owsiane z orzechami i śliwkami

Składniki

180g Jogurt naturalny, 2% tłuszczu

15g Orzechy włoskie

50g Płatki owsiane

150g Śliwki

czas przygotowania

Czas przygotowania:
10 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Śliwkę umyć, wydrążyć pestkę i pokroić w plasterki. Płatki owsiane wymieszać z jogurtem. Dodać pokrojone śliwki i udekorować pokruszonymi orzechami.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 470 kcal

Wartość energetyczna 1970.00 kJ

Białko ogółem 16.99 g

Tłuszcz 16.70 g

Węglowodany ogółem 66.06 g

Błonnik pokarmowy 6.83 g

Cholesterol 14.40 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 474 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 1981.00 kJ

Odpadki 17.25 %

Woda 291.77 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 17.70 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 59.24 g

Popiół 3.49 g

Sód 119.50 mg

Sól 0.30 g

Potas 932.60 mg

Wapń 370.05 mg

Fosfor 515.90 mg

Magnez 121.95 mg

Żelazo 3.15 mg

Cynk 2.96 mg

Miedź 0.54 mg

Mangan 2.78 mg

Jod 12.88 μg

Witamina A 103.50 μg

Retinol 25.20 μg

β-karoten 473.10 μg

Witamina D 0.05 μg

Witamina E 2.63 mg

Tiamina 0.46 mg

Ryboflawina 0.55 mg

Niacyna 1.61 mg

Witamina B6 0.38 mg

Foliany 75.40 μg

Witamina B12 0.90 μg

Witamina C 10.47 mg

C 4:0 0.11 g

C 6:0 0.07 g

C 8:0 0.04 g

C 10:0 0.09 g

C 12:0 0.13 g

C 14:0 0.47 g

C 15:0 0.04 g

C 16:0 2.16 g

C 17:0 0.04 g

C 18:0 0.62 g

C 20:0 0.08 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 3.81 g

C 14:1 0.05 g

C 15:1 0.02 g

C 16:1 0.12 g

C 17:1 0.04 g

C 18:1 3.65 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 3.87 g

C 18:2 6.73 g

C 18:3 1.17 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 1.17

n-6 ogółem 6.73

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 7.88 g

Izoleucyna 852.30 mg

Leucyna 1407.95 mg

Lizyna 892.55 mg

Metionina 357.90 mg

Cystyna 338.60 mg

Fenyloalanina 776.65 mg

Tyrozyna 671.30 mg

Treonina 660.55 mg

Tryptofan 222.85 mg

Walina 1094.05 mg

Arginina 985.05 mg

Histydyna 395.85 mg

Alanina 665.65 mg

Kwas asparaginowy 1773.10 mg

Kwas glutaminowy 3336.05 mg

Glicyna 544.85 mg

Prolina 1175.70 mg

Seryna 837.35 mg

Glukoza 5.10 g

Fruktoza 3.00 g

Sacharoza 7.68 g

Laktoza 5.76 g

Skrobia 30.49 g