Mus czekoladowy z malinami i wiórkami kokosowymi

Przepis dietetyczny Mus czekoladowy z malinami i wiórkami kokosowymi - Diety
Składniki:
  • 12 g Wiórki kokosowe
  • 100 g Czekolada gorzka dark 90% Wawel
  • 10 g Kakao ciemne Gellwe
  • 100 g Maliny
  • 400 g Śmietanka 30% do ciast i deserów "Mlekpol"

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać. Następnie lekko ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić na puszystą masę. Do śmietany dodawać stopniowo czekoladę i delikatnie wymieszać tak, by powstała jednolita masa. Mus przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki, aby stężał. Podawać z malinami i wiórkami kokosowymi. 

foto: pinterest.com

Czas przygotowania

40 minut

Trudność

łatwa
5
Ilość os. / porcji

Wartości odżywcze (5 porcji)

Energia (kcal) 1798 kcal
Energia (kj) 7526.58 kj
Białko 25.30 g
Tłuszcz 172.89 g
Węglowodany ogółem 47.07 g
Błonnik pokarmowy 9.23 g
Cholesterol 424.00 mg
Odpadki w produkcie rynkowym 0.00 %
Woda 343.48 g
Białko zwierzęce 8.80 g
Białko roślinne 13.67 g
Sacharoza 39.97 g
Laktoza 12.40 g
Skrobia 6.50 g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 99.43 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 48.92 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 4.89 g
Izoleucyna 797.12 mg
Leucyna 1362.60 mg
Lizyna 1142.76 mg
Metionina 361.64 mg
Cystyna 250.60 mg
Fenyloalanina 810.32 mg
Tyrozyna 737.72 mg
Treonina 738.32 mg
Tryptofan 199.32 mg
Walina 1115.56 mg
Arginina 945.04 mg
Histydyna 402.28 mg
Alanina 710.32 mg
Kwas asparaginowy 1768.00 mg
Kwas glutaminowy 3342.40 mg
Glicyna 587.52 mg
Prolina 1262.08 mg
Seryna 942.16 mg
Popiół 4.63 g
Sód 137.36 mg
Potas 1267.20 mg
Wapń 423.76 mg
Fosfor 544.20 mg
Magnez 231.80 mg
Żelazo 3.73 mg
Cynk 3.82 mg
Miedź 0.46 mg
Mangan 1.31 mg
Jod 14.90 μg
Witamina A 1003.00 μg
Retinol 872.00 μg
Beta-karoten 787.00 μg
Witamina D 0.88 μg
Witamina E 2.91 mg
Tiamina 0.15 mg
Ryboflawina 0.51 mg
Niacyna 1.11 mg
Witamina B6 0.23 mg
Foliany 58.88 μg
Witamina B12 0.80 μg
Witamina C 31.40 mg
Mus czekoladowy z malinami i wiórkami kokosowymi, dietetyka przepisy - Powrót do listy przepisówPowrót do listy przepisów