Wegetariańska zapiekanka z bobem, papryką, porem i komosą ryżową

Składniki:
- 200 g Bób
- 5 g Czosnek
- 100 g Papryka czerwona
- 50 g Por
- 2 g Przyprawy - papryka chili, w proszku
- 3 g Przyprawy - cząber, mielony
- 2 g Przyprawy - pieprz biały, suszony
- 40 g Quinoa Bio Planet
- 125 g Ser mozzarella Galbani Metzo
- 10 g Sos sojowy
- 3 g Sól biała
- 60 g Suszone pomidory w oliwie Gardenfoods
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotować osoloną wodę w garnku i wrzucić do niej nasiona bobu. Gotować przez 15 minut. W międzyczasie nastawić piekarnik na 180 stopni. Ugotować komosę ryżową w wodzie. Do komosy dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojonego pora. Komosę z warzywami gotować około 15 minut. Do komosy dodać sos sojowy, cząber, ząbek czosnku, paprykę w proszku, pieprz i sól. Wymieszać komosę z bobem i dodać pokrojone suszone pomidory odsączone z oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na zapiekankę położyć kawałki mozzarelli. Zapiekać w piekarniku przez 15 minut.
foto: Pinterest.com