Wegańska zupa z fasoli i pomidorów
Składniki
750ml Bulion warzywny
200g Cebula
10g Czosnek
580g Fasola biała, w puszce
580g Fasola czerwona, konserwowa, odsączona, opłukana wodą
2g Kmin rzymski, suszony
2g Liście kolendry, suszone
20ml Oliwa z oliwek
2g Oregano, suszone
2g Papryka chili, suszona
6g Papryka, w proszku
33g Pietruszka, liście
400g Pomidory krojone bez skórki w soku pomidorowym, puszka
12ml Sok z cytryny
10g Sos sojowy
3g Sól biała
2g Tymianek, suszony

Czas przygotowania:
30 minut

Trudność:
Łatwa

Ilość porcji:
5
Sposób przygotowania:
Czosnek posiekać...

Wartości odżywcze (5 porcji):
Wartość energetyczna 1840 kcal
Wartość energetyczna 7695.00 kJ
Aby zobaczyć wszystkie
92 wartości odżywcze, zaloguj się
do programu DietetykPro.
Pokaż wszystkie