WEGAŃSKI DESER RYŻOWY Z ARBUZEM

Przepis dietetyczny WEGAŃSKI DESER RYŻOWY Z ARBUZEM - Diety
Składniki:
  • 4 g Cynamon
  • 500 g Arbuz
  • 2 g Ksylitol Sante
  • 190 g Ryż biały
  • 280 ml Woda
  • 220 ml Alpro napój ryżowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ryż opłukać pod zimną wodą, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę. Dodać napój ryżowy i gotować dalej do momentu, aż ryż wchłonie napój. Dodać cynamon i ksylitol. Ryż przełożyć do miseczki i udekorować pokrojonym w kostkę arbuzem.

foto: pinterest.com  

Czas przygotowania

40 minut

Trudność

średnia
4
Ilość os. / porcji

Wartości odżywcze (4 porcje)

Energia (kcal) 981 kcal
Energia (kj) 4114.10 kj
Białko 16.11 g
Tłuszcz 4.74 g
Węglowodany ogółem 223.97 g
Błonnik pokarmowy 8.18 g
Cholesterol 0.00 mg
Odpadki w produkcie rynkowym 240.00 %
Woda 477.70 g
Białko zwierzęce 0.00 g
Białko roślinne 15.89 g
Sacharoza 12.47 g
Laktoza 0.00 g
Skrobia 141.79 g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.74 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.35 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.50 g
Izoleucyna 786.00 mg
Leucyna 1122.50 mg
Lizyna 837.60 mg
Metionina 418.10 mg
Cystyna 315.20 mg
Fenyloalanina 740.80 mg
Tyrozyna 740.50 mg
Treonina 647.20 mg
Tryptofan 232.40 mg
Walina 911.80 mg
Arginina 1332.00 mg
Histydyna 347.80 mg
Alanina 807.80 mg
Kwas asparaginowy 1378.20 mg
Kwas glutaminowy 2919.30 mg
Glicyna 643.80 mg
Prolina 764.00 mg
Seryna 776.90 mg
Popiół 2.83 g
Sód 17.02 mg
Potas 878.14 mg
Wapń 353.08 mg
Fosfor 304.06 mg
Magnez 37.10 mg
Żelazo 2.85 mg
Cynk 3.71 mg
Miedź 0.64 mg
Mangan 2.72 mg
Jod 9.18 μg
Witamina A 190.08 μg
Retinol 0.00 μg
Beta-karoten 1150.00 μg
Witamina D 1.65 μg
Witamina E 1.22 mg
Tiamina 0.50 mg
Ryboflawina 0.61 mg
Niacyna 2.61 mg
Witamina B6 1.03 mg
Foliany 70.34 μg
Witamina B12 0.84 μg
Witamina C 50.15 mg
WEGAŃSKI DESER RYŻOWY Z ARBUZEM, dietetyka przepisy - Powrót do listy przepisówPowrót do listy przepisów