Ok, zamknij

Aksamitny koktajl orzechowy

Składniki

120g Banan

3g Kakao 16%, proszek

20g Masło orzechowe bez soli i cukru Primavika

240ml Mleko spożywcze, 2% tłuszczu

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Zmiksować wszystkie składniki na gładki koktajl i oprószyć szczyptą gorzkiego kakao.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 390 kcal

Wartość energetyczna 1647.00 kJ

Białko ogółem 12.51 g

Tłuszcz 19.21 g

Węglowodany ogółem 43.28 g

Błonnik pokarmowy 2.61 g

Cholesterol 19.20 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 252 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 1063.00 kJ

Odpadki 44.40 %

Woda 303.01 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 9.67 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 39.27 g

Popiół 2.80 g

Sód 112.71 mg

Sól 0.27 g

Potas 979.41 mg

Wapń 307.94 mg

Fosfor 341.78 mg

Magnez 132.60 mg

Żelazo 2.04 mg

Cynk 2.23 mg

Miedź 0.72 mg

Mangan 0.62 mg

Jod 10.64 μg

Witamina A 69.66 μg

Retinol 55.20 μg

β-karoten 86.76 μg

Witamina D 0.05 μg

Witamina E 0.50 mg

Tiamina 0.14 mg

Ryboflawina 0.54 mg

Niacyna 0.91 mg

Witamina B6 0.60 mg

Foliany 39.54 μg

Witamina B12 0.96 μg

Witamina C 13.20 mg

C 4:0 0.14 g

C 6:0 0.10 g

C 8:0 0.05 g

C 10:0 0.13 g

C 12:0 0.17 g

C 14:0 0.50 g

C 15:0 0.05 g

C 16:0 1.47 g

C 17:0 0.05 g

C 18:0 0.72 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 5.34 g

C 14:1 0.07 g

C 15:1 0.02 g

C 16:1 0.13 g

C 17:1 0.05 g

C 18:1 1.49 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 7.57 g

C 18:2 0.14 g

C 18:3 0.09 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.09

n-6 ogółem 0.14

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.91 g

Izoleucyna 526.44 mg

Leucyna 846.06 mg

Lizyna 895.05 mg

Metionina 222.03 mg

Cystyna 98.85 mg

Fenyloalanina 459.36 mg

Tyrozyna 372.09 mg

Treonina 384.90 mg

Tryptofan 122.67 mg

Walina 651.81 mg

Arginina 371.01 mg

Histydyna 337.77 mg

Alanina 347.85 mg

Kwas asparaginowy 816.99 mg

Kwas glutaminowy 1841.94 mg

Glicyna 226.56 mg

Prolina 847.08 mg

Seryna 531.54 mg

Glukoza 5.28 g

Fruktoza 4.44 g

Sacharoza 13.80 g

Laktoza 11.28 g

Skrobia 3.09 g