Ok, zamknij

Sok cytrusowy

Składniki

40g Cytryna

260g Grejpfrut

5g Mięta pieprzowa, świeża

240g Pomarańcza

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Wycisnąć sok z pomarańczy, grejpfruta i cytryny. Przelać do szklanki wraz z miąższem pozbawionym pestek. Kilka listków mięty rozgnieść w dłoniach i wrzucić do soku. Na koniec dodać kilka kostek lodu.   

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 237 kcal

Wartość energetyczna 991.00 kJ

Białko ogółem 4.23 g

Tłuszcz 1.17 g

Węglowodany ogółem 57.14 g

Błonnik pokarmowy 10.70 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 233 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 976.00 kJ

Odpadki 176.00 %

Woda 479.93 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 4.04 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 46.10 g

Popiół 2.53 g

Sód 15.95 mg

Sól 0.04 g

Potas 1237.85 mg

Wapń 164.55 mg

Fosfor 114.45 mg

Magnez 67.60 mg

Żelazo 1.97 mg

Cynk 0.94 mg

Miedź 0.45 mg

Mangan 0.18 mg

Jod 6.86 μg

Witamina A 64.40 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 324.20 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 1.29 mg

Tiamina 0.31 mg

Ryboflawina 0.14 mg

Niacyna 1.13 mg

Witamina B6 0.36 mg

Foliany 111.10 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 243.19 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.18 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.03 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.21 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.02 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.15 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.18 g

C 18:2 0.25 g

C 18:3 0.08 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.06

n-6 ogółem 0.25

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.34 g

Izoleucyna 239.30 mg

Leucyna 127.65 mg

Lizyna 198.65 mg

Metionina 108.85 mg

Cystyna 69.65 mg

Fenyloalanina 153.55 mg

Tyrozyna 100.25 mg

Treonina 103.50 mg

Tryptofan 32.90 mg

Walina 171.95 mg

Arginina 331.65 mg

Histydyna 117.75 mg

Alanina 267.55 mg

Kwas asparaginowy 658.75 mg

Kwas glutaminowy 750.45 mg

Glicyna 364.00 mg

Prolina 230.70 mg

Seryna 181.70 mg

Glukoza 11.54 g

Fruktoza 11.76 g

Sacharoza 19.10 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 0.00 g