Bakłażan faszerowany kaszą pęczak i mięsem z indyka
Składniki
240g Bakłażan
10g Czosnek
200g Indyk, mięso mielone
100g Kasza jęczmienna, pęczak
1g Kminek, suszony
30g Koncentrat pomidorowy, 30%
2g Kurkuma, mielona
1g Liście kolendry, suszone
15ml Oliwa z oliwek
5g Papryka chili
3g Papryka chili, suszona
1g Papryka, w proszku
1g Pieprz czarny
500g Pomidor
100g Ser mozzarella, bez tłuszczu
2g Sól biała

Czas przygotowania:
90 minut

Trudność:
Łatwa

Ilość porcji:
2
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrz...

Wartości odżywcze (2 porcje):
Wartość energetyczna 1144 kcal
Wartość energetyczna 4800.00 kJ
Aby zobaczyć wszystkie
92 wartości odżywcze, zaloguj się
do programu DietetykPro.
Pokaż wszystkie