Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków
Składniki
1500ml Bulion rosołowy
100g Cebula
8g Koper ogrodowy
4g Liść laurowy, suszony
60g Marchew
10g Masło ekstra
180g Ogórek
1g Pieprz czarny
80g Pietruszka, korzeń
60g Por
80g Seler korzeniowy
1g Sól biała
72g Śmietana, 12% tłuszczu
2g Ziele angielskie, mielone
360g Ziemniaki, późne

Czas przygotowania:
35 minut

Trudność:
Łatwa

Ilość porcji:
4
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i p...

Wartości odżywcze (4 porcje):
Wartość energetyczna 740 kcal
Wartość energetyczna 3120.00 kJ
Aby zobaczyć wszystkie
92 wartości odżywcze, zaloguj się
do programu DietetykPro.
Pokaż wszystkie