Ok, zamknij

Amarantus z brzoskwiniami

Składniki

30g Amarantus BIO Sante 250g Sante

170g Brzoskwinia

150g Jogurt naturalny, 2% tłuszczu

20g Orzechy włoskie

czas przygotowania

Czas przygotowania:
20 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Amarantus ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu dodać jogurt, brzoskwinie i zmielone orzechy włoskie.  

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 418 kcal

Wartość energetyczna 1748.00 kJ

Białko ogółem 15.43 g

Tłuszcz 17.50 g

Węglowodany ogółem 50.83 g

Błonnik pokarmowy 6.54 g

Cholesterol 12.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 310 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 1294.00 kJ

Odpadki 31.40 %

Woda 277.22 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 11.78 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 28.60 g

Popiół 2.90 g

Sód 100.40 mg

Sól 0.25 g

Potas 887.20 mg

Wapń 335.40 mg

Fosfor 457.30 mg

Magnez 133.30 mg

Żelazo 3.81 mg

Cynk 2.34 mg

Miedź 0.20 mg

Mangan 0.94 mg

Jod 9.24 μg

Witamina A 193.90 μg

Retinol 21.00 μg

β-karoten 1040.60 μg

Witamina D 0.05 μg

Witamina E 2.20 mg

Tiamina 0.19 mg

Ryboflawina 0.43 mg

Niacyna 2.10 mg

Witamina B6 0.45 mg

Foliany 35.00 μg

Witamina B12 0.75 μg

Witamina C 7.25 mg

C 4:0 0.09 g

C 6:0 0.06 g

C 8:0 0.03 g

C 10:0 0.08 g

C 12:0 0.11 g

C 14:0 0.45 g

C 15:0 0.03 g

C 16:0 1.63 g

C 17:0 0.03 g

C 18:0 0.56 g

C 20:0 0.08 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 3.58 g

C 14:1 0.05 g

C 15:1 0.02 g

C 16:1 0.10 g

C 17:1 0.03 g

C 18:1 2.76 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 2.95 g

C 18:2 7.12 g

C 18:3 1.36 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 1.36

n-6 ogółem 7.12

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 8.47 g

Izoleucyna 527.60 mg

Leucyna 948.70 mg

Lizyna 677.20 mg

Metionina 297.40 mg

Cystyna 150.40 mg

Fenyloalanina 506.80 mg

Tyrozyna 474.10 mg

Treonina 449.70 mg

Tryptofan 132.50 mg

Walina 727.00 mg

Arginina 733.30 mg

Histydyna 285.10 mg

Alanina 433.60 mg

Kwas asparaginowy 1010.70 mg

Kwas glutaminowy 2284.40 mg

Glicyna 312.90 mg

Prolina 800.20 mg

Seryna 595.40 mg

Glukoza 2.21 g

Fruktoza 2.04 g

Sacharoza 10.78 g

Laktoza 4.80 g

Skrobia 0.32 g