Ok, zamknij

Sok intrygujące orzeźwienie

Składniki

180g Jabłko

150g Rabarbar

110g Śliwki

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Rabarbar, śliwki i jabłka wycisnąć w wyciskarce do soków lub sokowirówce. Dodać wodę (pół szklanki) i dokładnie wymieszać.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 167 kcal

Wartość energetyczna 696.00 kJ

Białko ogółem 2.13 g

Tłuszcz 1.20 g

Węglowodany ogółem 41.55 g

Błonnik pokarmowy 10.16 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 167 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 696.00 kJ

Odpadki 85.20 %

Woda 393.09 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 2.13 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 31.39 g

Popiół 2.03 g

Sód 8.80 mg

Sól 0.03 g

Potas 674.00 mg

Wapń 102.80 mg

Fosfor 74.20 mg

Magnez 33.70 mg

Żelazo 1.99 mg

Cynk 0.61 mg

Miedź 0.27 mg

Mangan 0.48 mg

Jod 7.87 μg

Witamina A 76.10 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 459.20 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 2.10 mg

Tiamina 0.15 mg

Ryboflawina 0.13 mg

Niacyna 1.02 mg

Witamina B6 0.16 mg

Foliany 24.60 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 35.78 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.13 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.01 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.14 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.00 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.03 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g

C 18:2 0.28 g

C 18:3 0.07 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.07

n-6 ogółem 0.28

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.35 g

Izoleucyna 75.90 mg

Leucyna 118.30 mg

Lizyna 111.00 mg

Metionina 28.40 mg

Cystyna 16.70 mg

Fenyloalanina 84.90 mg

Tyrozyna 35.30 mg

Treonina 100.20 mg

Tryptofan 46.00 mg

Walina 80.90 mg

Arginina 71.40 mg

Histydyna 57.00 mg

Alanina 128.80 mg

Kwas asparaginowy 535.60 mg

Kwas glutaminowy 311.40 mg

Glicyna 93.20 mg

Prolina 177.10 mg

Seryna 103.60 mg

Glukoza 7.94 g

Fruktoza 12.52 g

Sacharoza 8.33 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 0.84 g