Makaron z pieczarkami, kurczakiem i szpinakiem
Składniki
40g Cebula
10g Czosnek
125g Makaron, penne
5g Masło ekstra
15g Mąka pszenna biała, uniwersalna
250g Mięso z piersi kurczaka, bez skóry
10ml Oliwa z oliwek
3g Oregano, suszone
150g Pieczarka uprawna, świeża
1g Pieprz czarny
10g Pietruszka, liście
1g Sól biała
100g Szpinak
125g Śmietanka kremowa, 30% tłuszczu

Czas przygotowania:
30 minut

Trudność:
Łatwa

Ilość porcji:
2
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować...

Wartości odżywcze (2 porcje):
Wartość energetyczna 1310 kcal
Wartość energetyczna 5454.00 kJ
Aby zobaczyć wszystkie
92 wartości odżywcze, zaloguj się
do programu DietetykPro.
Pokaż wszystkie