SMOOTHIE Z PIECZONYCH BATATÓW I MIGDAŁÓW

Przepis dietetyczny SMOOTHIE Z PIECZONYCH BATATÓW I MIGDAŁÓW - Diety
Składniki:
  • 5 g Imbir, korzeń
  • 40 g Migdały płatki Sun Grown
  • 240 ml Sok jabłkowy 100% Tymbark
  • 240 ml Sok pomarańczowy 100% Tymbark
  • 230 g Batat

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Bataty umyć, pokroić na 2 cm plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć kawałkiem folii aluminiowej i piec przez ok. 30 - 35 minut w 180 stopniach C do miękkości. Wyjąć miąższ ze skórki i odmierzyć 1 szklankę. Ostudzić.
Płatki migdałowe zalać małą ilością wrzątku (do przykrycia) i odstawić na ok. 10 minut, odcedzić.
Do pojemnika stojącego blendera włożyć ostudzone bataty, wlać sok pomarańczowy i jabłkowy, dodać odcedzone płatki migdałów i imbir, dokładnie zmiksować.

WSKAZÓWKI
Zamiast płatków migdałów można użyć zmielonych migdałów (mąki migdałowej), nie trzeba już ich namaczać.

Czas przygotowania

10 minut

Trudność

łatwa
2
Ilość os. / porcji

Wartości odżywcze (2 porcje)

Energia (kcal) 637 kcal
Energia (kj) 2665.20 kj
Białko 13.41 g
Tłuszcz 21.56 g
Węglowodany ogółem 103.84 g
Błonnik pokarmowy 12.30 g
Cholesterol 0.00 mg
Odpadki w produkcie rynkowym 0.00 %
Woda 430.44 g
Białko zwierzęce 0.00 g
Białko roślinne 9.68 g
Sacharoza 11.52 g
Laktoza 0.00 g
Skrobia 1.08 g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 1.97 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 13.56 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 4.51 g
Izoleucyna 338.80 mg
Leucyna 595.60 mg
Lizyna 338.40 mg
Metionina 108.00 mg
Cystyna 148.00 mg
Fenyloalanina 454.00 mg
Tyrozyna 285.20 mg
Treonina 292.80 mg
Tryptofan 138.40 mg
Walina 433.60 mg
Arginina 980.00 mg
Histydyna 224.00 mg
Alanina 440.80 mg
Kwas asparaginowy 1101.20 mg
Kwas glutaminowy 2283.20 mg
Glicyna 611.20 mg
Prolina 539.20 mg
Seryna 369.60 mg
Popiół 2.64 g
Sód 15.20 mg
Potas 995.20 mg
Wapń 136.40 mg
Fosfor 229.60 mg
Magnez 146.00 mg
Żelazo 2.64 mg
Cynk 1.67 mg
Miedź 0.50 mg
Mangan 0.80 mg
Jod 3.44 μg
Witamina A 36.00 μg
Retinol 0.00 μg
Beta-karoten 216.00 μg
Witamina D 0.00 μg
Witamina E 9.86 mg
Tiamina 0.24 mg
Ryboflawina 0.39 mg
Niacyna 2.15 mg
Witamina B6 0.33 mg
Foliany 103.20 μg
Witamina B12 0.00 μg
Witamina C 111.20 mg
SMOOTHIE Z PIECZONYCH BATATÓW I MIGDAŁÓW, dietetyka przepisy - Powrót do listy przepisówPowrót do listy przepisów