Ok, zamknij

Koktajl z suszonymi śliwkami

Składniki

80g Banan

10g Gałka muszkatołowa, mielona

10g Migdały

125ml Mleko ryżowe

10g Śliwki suszone

czas przygotowania

Czas przygotowania:
10 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Śliwki zmiksować z bananem i pozostałymi składnikami.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 274 kcal

Wartość energetyczna 1145.00 kJ

Białko ogółem 3.95 g

Tłuszcz 10.32 g

Węglowodany ogółem 43.63 g

Błonnik pokarmowy 5.82 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 140 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 587.00 kJ

Odpadki 29.60 %

Woda 175.28 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 3.21 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 18.20 g

Popiół 1.81 g

Sód 52.75 mg

Sól 0.00 g

Potas 535.75 mg

Wapń 198.90 mg

Fosfor 159.60 mg

Magnez 89.45 mg

Żelazo 1.26 mg

Cynk 0.88 mg

Miedź 0.36 mg

Mangan 1.18 mg

Jod 2.44 μg

Witamina A 89.55 μg

Retinol 78.75 μg

β-karoten 80.60 μg

Witamina D 1.25 μg

Witamina E 3.25 mg

Tiamina 0.12 mg

Ryboflawina 0.37 mg

Niacyna 1.55 mg

Witamina B6 0.39 mg

Foliany 37.70 μg

Witamina B12 0.79 μg

Witamina C 8.12 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.01 g

C 12:0 0.04 g

C 14:0 2.31 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.65 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.13 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 3.17 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.18 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 4.29 g

C 20:1 0.01 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 4.50 g

C 18:2 1.50 g

C 18:3 0.07 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.07

n-6 ogółem 1.50

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.58 g

Izoleucyna 105.00 mg

Leucyna 207.10 mg

Lizyna 107.40 mg

Metionina 31.80 mg

Cystyna 48.10 mg

Fenyloalanina 136.70 mg

Tyrozyna 85.60 mg

Treonina 100.50 mg

Tryptofan 44.70 mg

Walina 138.20 mg

Arginina 262.70 mg

Histydyna 126.90 mg

Alanina 124.20 mg

Kwas asparaginowy 390.20 mg

Kwas glutaminowy 624.80 mg

Glicyna 145.70 mg

Prolina 159.00 mg

Seryna 127.30 mg

Glukoza 6.07 g

Fruktoza 4.21 g

Sacharoza 9.32 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 2.62 g