LODY MIGDAŁOWO-BANANOWE

Pyszne lody idealne na deser dla dbających o linię

Przepis dietetyczny LODY MIGDAŁOWO-BANANOWE - Diety
Składniki:
  • 360 g Banan
  • 30 g Migdały

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Banany obrać i wsadzić do zamrażarki na 180min (3h).
Migdały zblendować do konsystencji gęstego jogurtu. Do blendera wrzucić uprzednio zamrożone banany i zmiksować z migdałami około 3 min.

Foto: pinterest.com

Czas przygotowania

10 minut

Trudność

łatwa
2
Ilość os. / porcji

Wartości odżywcze (2 porcje)

Energia (kcal) 514 kcal
Energia (kj) 2155.00 kj
Białko 9.60 g
Tłuszcz 16.68 g
Węglowodany ogółem 90.75 g
Błonnik pokarmowy 9.99 g
Cholesterol 0.00 mg
Odpadki w produkcie rynkowym 133.20 %
Woda 269.19 g
Białko zwierzęce 0.00 g
Białko roślinne 9.60 g
Sacharoza 41.22 g
Laktoza 0.00 g
Skrobia 9.09 g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 1.85 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 10.21 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 3.49 g
Izoleucyna 349.50 mg
Leucyna 702.30 mg
Lizyna 374.40 mg
Metionina 106.20 mg
Cystyna 165.00 mg
Fenyloalanina 448.50 mg
Tyrozyna 284.10 mg
Treonina 334.80 mg
Tryptofan 143.40 mg
Walina 463.80 mg
Arginina 843.00 mg
Histydyna 486.60 mg
Alanina 408.00 mg
Kwas asparaginowy 1092.30 mg
Kwas glutaminowy 1995.00 mg
Glicyna 474.60 mg
Prolina 494.40 mg
Seryna 430.20 mg
Popiół 3.78 g
Sód 7.80 mg
Potas 1655.40 mg
Wapń 93.30 mg
Fosfor 208.20 mg
Magnez 199.50 mg
Żelazo 2.34 mg
Cynk 1.61 mg
Miedź 0.66 mg
Mangan 2.02 mg
Jod 10.68 μg
Witamina A 28.80 μg
Retinol 0.00 μg
Beta-karoten 172.80 μg
Witamina D 0.00 μg
Witamina E 8.17 mg
Tiamina 0.20 mg
Ryboflawina 0.59 mg
Niacyna 2.82 mg
Witamina B6 1.33 mg
Foliany 108.00 μg
Witamina B12 0.00 μg
Witamina C 34.08 mg
LODY MIGDAŁOWO-BANANOWE, dietetyka przepisy - Powrót do listy przepisówPowrót do listy przepisów