Ok, zamknij

Złote mleko

Składniki

2g Cynamon, mielony

2g Korzeń imbiru, surowy

2g Kurkuma, mielona

240ml Mleko migdałowe, niesłodzone

5ml Olej kokosowy

1g Pieprz czarny

czas przygotowania

Czas przygotowania:
5 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
1

Sposób przygotowania:

Mleko podgrzać w rondelku razem z kurkumą. Imbir posiekać lub zetrzeć na tarce, wszystkie składniki dodać do garnka i podgrzać. Mocno ciepłe mleko odstawić na chwilę do przestygnięcia.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (1 porcja):

Wartość energetyczna 97 kcal

Wartość energetyczna 406.00 kJ

Białko ogółem 1.37 g

Tłuszcz 7.39 g

Węglowodany ogółem 7.09 g

Błonnik pokarmowy 2.28 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 0 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 0.00 kJ

Odpadki 0.00 %

Woda 233.87 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 0.00 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 0.00 g

Popiół 2.17 g

Sód 174.00 mg

Sól 0.00 g

Potas 232.61 mg

Wapń 469.80 mg

Fosfor 31.12 mg

Magnez 22.33 mg

Żelazo 2.05 mg

Cynk 0.29 mg

Miedź 0.10 mg

Mangan 0.98 mg

Jod 0.00 μg

Witamina A 0.57 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 5.34 μg

Witamina D 2.40 μg

Witamina E 15.36 mg

Tiamina 0.00 mg

Ryboflawina 0.02 mg

Niacyna 0.26 mg

Witamina B6 0.00 mg

Foliany 3.31 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 0.19 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.02 g

C 8:0 0.34 g

C 10:0 0.29 g

C 12:0 2.09 g

C 14:0 0.85 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.60 g

C 17:0 0.01 g

C 18:0 0.18 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 4.37 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.01 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 1.67 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 1.76 g

C 18:2 0.70 g

C 18:3 0.00 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.00

n-6 ogółem 0.60

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.70 g

Izoleucyna 0.01 mg

Leucyna 0.04 mg

Lizyna 0.01 mg

Metionina 0.00 mg

Cystyna 0.00 mg

Fenyloalanina 0.01 mg

Tyrozyna 0.01 mg

Treonina 0.01 mg

Tryptofan 0.00 mg

Walina 0.02 mg

Arginina 0.01 mg

Histydyna 0.00 mg

Alanina 0.02 mg

Kwas asparaginowy 0.06 mg

Kwas glutaminowy 0.04 mg

Glicyna 0.01 mg

Prolina 0.03 mg

Seryna 0.01 mg

Glukoza 0.03 g

Fruktoza 0.03 g

Sacharoza 1.99 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 0.17 g