Ok, zamknij

Czerwony sok warzywny

Składniki

200g Burak

200g Jabłko

140g Marchew

6g Pietruszka, liście

12ml Sok z cytryny, koncentrat w butelce

czas przygotowania

Czas przygotowania:
15 minut

trudność

Trudność:
Łatwa

ilość porcji

Ilość porcji:
2

Sposób przygotowania:

Warzywa obrać, wycisnąć z nich sok, wymieszać z sokiem z cytryny. Przelać do szklanek, posypać natką pietruszki. Można wzbogacić zarodkami pszennymi.

wizualizacja potrawy

Wartości odżywcze (2 porcje):

Wartość energetyczna 236 kcal

Wartość energetyczna 988.00 kJ

Białko ogółem 6.12 g

Tłuszcz 1.32 g

Węglowodany ogółem 56.60 g

Błonnik pokarmowy 13.78 g

Cholesterol 0.00 mg

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 234 kcal

Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011 978.00 kJ

Odpadki 140.40 %

Woda 490.70 g

Białko ogółem wg rozp. 1169/2011 6.06 g

Białko zwierzęce 0.00 g

Białko roślinne 0.00 g

Węglowodany przyswajalne 42.24 g

Popiół 3.30 g

Sód 228.02 mg

Sól 0.58 g

Potas 1413.58 mg

Wapń 153.18 mg

Fosfor 102.92 mg

Magnez 67.38 mg

Żelazo 5.04 mg

Cynk 2.02 mg

Miedź 0.46 mg

Mangan 1.34 mg

Jod 12.80 μg

Witamina A 2384.76 μg

Retinol 0.00 μg

β-karoten 14309.80 μg

Witamina D 0.00 μg

Witamina E 1.98 mg

Tiamina 0.20 mg

Ryboflawina 0.26 mg

Niacyna 1.88 mg

Witamina B6 0.38 mg

Foliany 242.08 μg

Witamina B12 0.00 μg

Witamina C 55.54 mg

C 4:0 0.00 g

C 6:0 0.00 g

C 8:0 0.00 g

C 10:0 0.00 g

C 12:0 0.00 g

C 14:0 0.00 g

C 15:0 0.00 g

C 16:0 0.18 g

C 17:0 0.00 g

C 18:0 0.00 g

C 20:0 0.00 g

Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 0.18 g

C 14:1 0.00 g

C 15:1 0.00 g

C 16:1 0.00 g

C 17:1 0.00 g

C 18:1 0.04 g

C 20:1 0.00 g

C 22:1 0.00 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.04 g

C 18:2 0.38 g

C 18:3 0.08 g

C 18:4 0.00 g

C 20:3 0.00 g

C 20:4 0.00 g

C 20:5 0.00 g

C 22:5 0.00 g

C 22:6 0.00 g

n-3 ogółem 0.08

n-6 ogółem 0.38

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0.46 g

Izoleucyna 207.52 mg

Leucyna 352.30 mg

Lizyna 408.84 mg

Metionina 115.90 mg

Cystyna 81.70 mg

Fenyloalanina 247.00 mg

Tyrozyna 218.70 mg

Treonina 246.42 mg

Tryptofan 69.40 mg

Walina 238.22 mg

Arginina 413.56 mg

Histydyna 105.50 mg

Alanina 253.40 mg

Kwas asparaginowy 1259.06 mg

Kwas glutaminowy 1161.62 mg

Glicyna 194.42 mg

Prolina 292.60 mg

Seryna 267.42 mg

Glukoza 6.78 g

Fruktoza 13.26 g

Sacharoza 20.42 g

Laktoza 0.00 g

Skrobia 1.26 g