15 NOWYCH PRZEPISÓW - NISKI INDEKS WE WSPÓŁPRACY Z EMILIĄ PTAK


Potrawy o niskim indeksie glikemicznym to rozwiązanie nie tylko dla osób zmagających się z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej, ale również tych, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie. We współpracy z Emilią Ptak i San Diet stworzyliśmy 15 nowych, pysznych przepisów!



Emilia Ptak to dietetyczka, która działa od wielu lat w branży. Prowadzi szkolenia z zakresu dietetyki klinicznej, webinary edukacyjne, tworzy e-booki, aktywnie uczestniczy w konferencjach branżowych, pisze artykuły do czasopism. Właścicielka poradni dietetyki i zdrowego stylu życia San Diet. 

Insulinooporność to coraz bardziej powszechny problem zdrowotny, który dotyka wiele osób na całym świecie. Charakteryzuje się zmniejszoną wrażliwością komórek na insulinę, co prowadzi do podwyższonego poziomu glukozy we krwi. Skuteczne zarządzanie dietą jest kluczowym elementem w leczeniu insulinooporności.

Jednym z najskuteczniejszych sposobów zarządzania insulinoopornością, czy wsparcia w leczeniu cukrzycy jest stosowanie diety o niskim indeksie glikemicznym (IG). Indeks glikemiczny to wskaźnik, który klasyfikuje produkty spożywcze na podstawie ich wpływu na poziom cukru we krwi. Produkty o niskim IG są trawione i wchłaniane wolniej, co prowadzi do mniejszych i bardziej stopniowych wzrostów poziomu glukozy we krwi. Regularne spożywanie potraw o niskim IG, w połączeniu z aktywnością fizyczną i zdrowym stylem życia, może znacząco poprawić wrażliwość na insulinę i ogólne zdrowie.

We współpracy z Emilią Ptak i poradnią San Diet stworzyliśmy 15 przepisów na potrawy o niskim indeksie glikemicznym, które pomogą w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi i wspomogą walkę z insulinoopornością Twoich pacjentów!

Spis nowych potraw:



Pieczywo NISKI INDEKS
  • Wieloziarnisty chleb niski IG
  • Bułki wieloziarniste niski IG
Śniadania
  • Kanapki z serkiem koperkowym i łososiem z sałatką
  • Orzechowa przeciwzapalna owsianka
  • Hummus z pieczywem i warzywami oraz orzechy
Obiady
  • Ryba ze szpinakowym pęczakiem
  • Placuszki z cukinii z pstrągiem
  • Marynowana kaczka, ziemniaki oraz czerwona kapusta
  • Jajko sadzone, młode ziemniaczki, mizeria i szparagi
  • Sałatka z fasolką szparagową, fetą i orzechami
Deser
  • Jednoporcjowy sernik na zimno z truskawkami
Kolacja
  • Zupa kalafiorowo-brokułowa
  • Chłodnik litewski
  • Kalarepa z wędzonym twarożkiem
  • Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i jajkiem

Która z potraw najbardziej przypadła Ci do gustu?

Jesteś użytkownikiem DietetykPro?

Po zalogowaniu do programu masz również darmowy dostęp do najnowszego webinaru z Emilią Ptak: "Insulinooporność, a odchudzanie - praktyczne sposoby na wsparcie pacjenta."

Obejrzyj i zaktualizuj swoją wiedzę o praktyczne wskazówki od specjalistki w tej dziedzinie!

Webinar jest oznaczony jako NOWOŚĆ i dostępny po zalogowaniu do programu w zakładce Webinary.

Nie korzystasz jeszcze z programu DietetykPro?
Nie zwlekaj i dołącz do PROfesjonalistów! Przetestuj bezpłatnie pełną wersję PREMIUM PRO na 7 dni w najlepszym programie dla dietetyków na rynku.

Copyright 2024 Dietetykpro - wszelkie prawa zastrzeżone

Code & Design by

Strona wykorzystuje cookie

Strona dietetykpro.pl korzysta z ciasteczek w celu realizacji usług oraz dopasowania komunikacji do zainteresowań użytkownika. Korzystając z niej akceptujesz Politykę Prywatności